söndag 11 maj 2014

Välkommen sköna(?) maj!

Det är verkligen en underlig vår här i norrbotten! För det mesta är ju maj en relativt sval månad men i år är vi verkligen inte bortskämda med någon tjuvsmak av sommarvärmen. De flesta dagar har präglats av iskalla vindar, snö och regn.  Kanske upplever jag det värre i år än vanligt bara för att den här veckan har präglats av en hemsk och tragisk händelse som jag dessvärre blev inblandad i. Fick bevittna en olycka där en människa valde att avsluta sitt liv. Med tanke på att jag har ett yrke där jag dagligen hanterar såväl livet som döden så är jag själv förvånad över hur starkt jag reagerat på detta! Men, man får bearbeta, göra avslut och gå vidare! Kanske kan man dra någon lärdom när processen är över!

Hoppsansa vad ovanligt allvarligt för att vara min blogg det här var då! Får lätta upp det hela med en summering av helgens födointag! Mat och dryck är verkligen livskvalitet! Både att planera, tillaga och avnjuta!

Fredagsmyset fick bli en fredagsklassiker! Hemgjord pizza med pepparsalami, soltorkad tomat- och chilipesto, mozzarella, champinjoner, röd lök och ruccolasallad med en god balsamico! Peston är så gudomligt god på pizza! Kvällsmys var Lidts vita choklad med jordgubbar (gooooooooooooooosh!!!!!) och lite inbilligningsnyttigt snacks!




 
Hämtade förresten en ny matta oxå som jag beställt! Egentligen är jag inte en matt-människa men ska försöka för det är ju så skönt att ställa ner fötterna i något mjukt och varmt!
 
Så blev det lördag! Och mat tillagades! Åh, det här är verkligen top 3 på smaskighetslistan!
 



 
Färsk taglietelle
 
2 påsar stora OSKALADE räkor (färdigskalade räkor är en skam för havet)
Vongolemusslor
2 st röda chilifrukter med kärnor
1 påse färsk spenat
1 ask mini plommontomater
1 kuvert saffran
2 vitlöksklyftor
4 dl grädde
En skvätt vitt vin
Skal från 1 citron
Parmesanost
 
Fräs chili, saffran, vitlök, citronskal och spenat i rikligt med olivolja. Häll på musslorna och låt de hettas upp (jag valde vongole men blåmusslor går oxå bra) Tillsätt grädde och lite vitt vin. Kokka upp till musslorna öppnat sig, lägg sedan i räkorna. Salta efter smak. Blanda med nykot färsk pasta. Detta är lagom för 500 g.
Servera med ett berg god och vällagrad parmesanost!
 
Åh, vi hade årets rosépremiär till detta! Ett ekologiskt rosé inhandlades på chansning och det var faktiskt jättegott. Jag dör så smarrigt allt var, haha.
 

 
Nej, nu måste jag springa! Ska snart grilla och det mesta är kvar att göra!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar